Spannmål+övrig odling

Tistel

Skriven av Orkan 18/3 2010 kl: 13:54
Bevaka tråd Citera

Orkan

Ska bruka ett skifte i år som jag sprutade Roundup på i maj 2009 och sedan körde kultivatorn i några gånger under sommaren, och höstplöjde. Det fanns miljoner tistlar under sommaren som dock aldrig tilläts frodas, men de har säkert överlevt. Borde ha sprutat.

Men i år, spannmål, Ariane och Duplosan verkar ju mot tistel om man inväntar den, men dör de helt ner i roten eller är det nygrodda tistlar de avser  på etiketten?
Skrivet av torpar´n 18/3 2010 kl: 15:31
Citera

torpar´n

vill du vara riktigt säker på att få hejd på tisteln så kör du först normal ogräsbekämpning med t ex. Ariane i normal tid för att hålla ner trycket ifrån de vanliga ogräsen, sen kör du en vända med MCPA när tisteln har utvecklat sig tillräckligt..

risken med att vänta tillräckligt länge och bara köra en vända är att gröda får för stor konkurrens av de vanliga ogräsen så att grödan inte "kommer igen" och avkastar nå skapligt..
Skrivet av Orkan 19/3 2010 kl: 14:44
Citera

Orkan

Men dör de äldre väl rotade tistlarna också, eller sticker de upp sina fyla trynen igen?
Skrivet av torpar´n 22/3 2010 kl: 20:24
Citera

torpar´n

min erfarenhet av MCPA är att det har oerhört god effekt på tistlar, stora som små..
Skrivet av bmlucas 23/3 2010 kl: 15:20
Citera

Det är väl till stor del därför MCPA fortfarande är registrerad, för att det är det enda preparat som fungerar bra på tistel. Om inte jag är helt felunderrättad...
Skrivet av rocket 24/3 2010 kl: 09:11
Citera


Det är väl till stor del därför MCPA fortfarande är registrerad, för att det är det enda preparat som fungerar bra på tistel. Om inte jag är helt felunderrättad...


Jag tolkar detta som att MCPA är onödigt farligt (för människor och natur) jämfört med andra växtskyddsmedel men att det finns kvar för att det fungerar bra mot tistel, vad ska man då använda om man inte vill använda detta onödigt farliga medel om man inte har tistel?
Skrivet av Vilhelm 24/3 2010 kl: 22:24
Citera

Vilhelm

Har inte hört att MCPA är farligare än något annat, men det har ganska dålig effekt mot det mesta.   
Kan vara en bra blandningspartner med bla Gratil eller Express i spm med insådd dock.
Skrivet av bmlucas 25/3 2010 kl: 13:54
Citera

KEMI brukar ju gärna vilja ta bort gammla preparat ofta just för att dom är gammla och MCPA är ju ett rätt gammalt preparat.
Skrivet av USenginepower 27/3 2010 kl: 07:39
Citera

USenginepower

Om man upplever att man fått dålig effekt med MCPA så beror det oftast på att det är för kall väderlek. Om det är bra betingelser när man sprutar så är det ett mycket bra medel mot tex tistel, det blir rent....
Skrivet av Alisaba 30/10 2012 kl: 13:26
Citera

Alisaba

Hallå
Mitt namn är alisa.I är lång, snygg, perfekt kropp siffra och sexy.I såg din profil och var glad att kontakta dig, jag hoppas du kommer att vara den sanna kärleksfulla, ärlig och omtänksam person som jag har letat efter, och jag har något speciellt att berätta om mig, så kontakta mig direkt via min e-postadress på (alisagodlovebd@yahoo.co.uk) så att jag kan också skicka min bild direkt till dig.
gäller
Alisa.♥

Du måste vara medlem för att kunna svara på trådar i forumet.
Att bli medlem är gratis och det tar inte mer än ca 2 minuter att registrera sig.

Bli medlem här.