Jag bygger nytt!

Bygga lösdrift

Skriven av bonden lars 11/2 2016 kl: 18:42
Bevaka tråd Citera

bonden lars

Hej Jag har gammal lagård med uppbundna och det börjar bli ett problem nu. Jag funderar om någon har en bra lösdrift byggnad att dela med sig av. Jag tänkte kanske 20 stutar/tjurar. Planen var då att ha kalvar och yngre i gamla ladugården och sen flytta över dem när de blir äldre.
Hittade denna bild på internet och det ser ganska bra ut men tänkte då mindre och bara en rad med liggplatser.
En annan tanke är: hur rensar man en sådan byggnad? Tänkte traktor längst gången men hur städas liggbåsen smidigast och att inte alla djur står ivägen när traktorn kommer...
Tack för alla svar 57c9e64d657fa0cc1b682c19344a3aea.gif
Skrivet av Nygården farm 23/2 2016 kl: 14:57
Citera

Byggde ett efter den ritningen. Ångrar idag att jag snålade på liggdelen, min är 5.5 meter. Skrapgången 3.5 m och foder bord 3 meter. Byggde 12*21. Ska fota lite o sätta ut. Tänk större än du först gjorde, kostar lite mer men du har igen det. Jag tänker städa ur med liten hjullastare och krokodilskopa. Dock gör man de bara två gånger per säsong om man har köttdjur. Blir ju annorlunda med mjölk. Men de måste ju gå o stänga in dom på skrapgången när du städar?
Skrivet av Nygården farm 23/2 2016 kl: 15:00
Citera


Citerar Nygården farm:

Byggde ett efter den ritningen. Ångrar idag att jag snålade på liggdelen, min är 5.5 meter. Skrapgången 3.5 m och foder bord 3 meter. Byggde 12*21. Ska fota lite o sätta ut. Tänk större än du först gjorde, kostar lite mer men du har igen det. Jag tänker städa ur med liten hjullastare och krokodilskopa. Dock gör man de bara två gånger per säsong med kött. Blir ju annorlunda med mjölk. Men de måste ju gå o stänga in dom på skrapgången när du städar?

Tänker att större liggdel gör att du inte behöver städa ut lika ofta? Tänker du spån eller halm?
Skrivet av bonden lars 25/2 2016 kl: 11:49
Citera

bonden lars

Tack för svaret, Om du har lust så ladda gärna upp någon bild. Det skulle vara kul att se.

Du måste vara medlem för att kunna svara på trådar i forumet.
Att bli medlem är gratis och det tar inte mer än ca 2 minuter att registrera sig.

Bli medlem här.