priser

Ska jag köpa?

Skriven av Nygården farm 23/2 2016 kl: 14:51
Bevaka tråd Citera

Ingen bild

Tjena alla bönder

Jag skulle vilja få lite åsikter om ett traktorköp. Vi håller på att starta upp familjejordbruket igen. Vi bor på en släktgård sedan 400 år. Svärfar gav upp livet som bonde 97 och sedan dess har marken varit utarrenderad. Nu håller vi sakta på att bygga upp gården igen för djurhållning. Vi kommer ha nöt och har byggt ett helt nytt lösdriftstall för 30 djur. Tanken är att vi ska växa långsamt. Vi har börjat köpa in maskiner för driften. Vi har en
MF 3050 och inser att vi måste köpa en större traktor fram över också...typ MF 5556. Nu har jag blivit erbjuden att ta över en hjullastare som mitt ordinarie jobb ska byta in. Det är en schäffer 3460, 64 hk, 2000 timmar. Alltid stått inne och välhållen med ständig service. En otroligt fin traktor. Min känsla är att den skulle bli perfekt för gårdstjänst, städning av stall o utfodring etc. Jag får ta över leasingkontraktet. 200.000 plus moms. Efter tre år är den min. Som ny kostade den 630.000. Det är en 2011.

Min fråga är det ett bra pris? Och är det motiverat att satsa på en mindre traktor på gården också? Gärna lite tankar o erfarenhet...

Tack på förhand
Skrivet av bonden lars 25/2 2016 kl: 11:58
Citera

bonden lars

Har ni tänkt småskaligt jordbruk tycker jag i alla fall att en hjullastare känns onödig eftersom den inte kan "avlasta" din andra traktor på åkrarna.
Smartast (enligt mig) vore att ha en jordbrukstraktor med lastare och en mindre jordbrukstraktor utan. Om då den ena lägger av/är på service/ kanske ni är två som jobbar på åkern? så kan båda traktorerna göra det.

Du måste vara medlem för att kunna svara på trådar i forumet.
Att bli medlem är gratis och det tar inte mer än ca 2 minuter att registrera sig.

Bli medlem här.