Övrigt

Hitta mark...

Skriven av mallis77 29/2 2016 kl: 17:48
Bevaka tråd Citera

Ingen bild

Jag o min sambo har under flera års tid försökt att hitta någon som vill sälja 5-8 ha mark. Detta verkar helt omöjligt!! Vi vill köpa mark för att bygga stall i trakten där vi bor för att senare när barnen blir äldre ev flytta dit. Vi vill alltså inte bygga hus nu utan i första skedet stall. Jag gillar brukshästar och vill därför ha mark med lite skog. Vi har varit i kontakt med i stort sett alla markägare runt omkring, kyrkan, annonserat på blocket o kört runt och frågat, satt upp lappar. Varför är det så svårt att hitta jordbruksmark?? Trodde ärligt talat inte att det var så!
Någon som har något tips på tillvägagångssätt?? Vi bor i Fristad utanför Borås. Det måste väl finnas någon bonde som inte har barn eller barnbarn som vill ta över gården?
Skrivet av bonden lars 4/3 2016 kl: 11:24
Citera

bonden lars

Hej Jag kan inte svara på något sätt som hjälper er men jag äger själv en mindre gård som varit i generationer. Tror de flesta mindre markägare som mig, känner stor rädsla för att det ska ändras i omgivningen som man håller mycket kär. Ett tips är nog att hitta små gårdar som är på väg att förfalla och växa igen. Många borde då vara glada att någon vill rädda gården. Lycka till.

Du måste vara medlem för att kunna svara på trådar i forumet.
Att bli medlem är gratis och det tar inte mer än ca 2 minuter att registrera sig.

Bli medlem här.